Stone Art Design

Kelekova 4, Zagreb - Sesvete

091/243 3233

Ugradnja i zaštita kamena

UPUTE ZA POSTAVLJANJE (ugradnju) DEKORATIVNIH ZIDNIH OBLOGA

1. Proizvod pažljivo izvaditi iz kutije.

2. Stražnju stranu proizvoda očistiti žičanom četkom. Sa stražnje strane se tijekom proizvodnje stvara tanki vodeni sloj (film) koji je potrebno ukloniti, najbolje žičanom četkom, a može i strojno (ručnom brusilicom ili bušilicom koristeći žičani nastavak)

3. Sa stražnje strane premazati proizvod mineralnom impregnacijom sa dodatkom kvarcnog pijeska

4. Zid na koji se kamen postavlja očistiti od boje i glet mase, ulja i maziva, očistiti od nečistoća te premazati impregnacijom ovisno o podlozi (upojna ili neupojna podloga)

5. Na zid nanijeti sloj fleksibilnog ljepila za kamen (keramiku), ne više od 1m2 površine. Nanositi ljepilo prema smjeru postavljanja. Ne prelaziti propisanu površinu zbog stezanja ljepila.

6. Na stražnju stranu kamena nanijeti sloj ljepila debljine do 1cm u punoj površini te ga prisloniti na prethodno namazan zid kako bi se dva sloja ljepila spojila, uz lagano udaranje gumenim čekićem. Višak ljepila odstraniti građevinskom lopaticom te nastaviti redati kamen jedan do drugog s posmakom.

7. Po završetku postavljanja kamen prebrisati mokrom krpom ili spužvom kako biste uklonili eventualne nečistoće.

8. Kao dodatnu zaštitu svoje zidne obloge možete premazati zaštitnim sredstvom. Kod nas možete nabaviti hidrofobni premaz na bazi silana u obliku kreme koji se nanosi kistom u tankom sloju na suhu i čistu oblogu. Krema se upija u strukturu, a obloga zadržava originalan izgled. Tretirana obloga otporna je na mraz, led i sol. Lakše se čisti i održava. Cijena kreme je 350kn, a dostatna je za 10m2.

Potrošnja materijala: 6-8 kg lijepila na 1m2, 3L impregnacije na 10m2

Korisne informacije: Kod postavljanja koristite pločice iz raznih kutija kako bi se eventualna odstupanja u boji ravnomjerno rasporedila po površini. Ravnomjerno koristite sve reljefne uzorke kako biste postigli ljepši izgled zida. Pripazite na pravilnu pripremu lijepila. Ako proizvod postavljate na stiropor, gips/kartonske ploče ili na visinu višu od 5 m potrebno je ugraditi mrežicu, stiropor dodatno učvrstiti, a svakako je dobro tražiti savjet od izvođača radova za postavu na visini većoj od 5 m.